(in volgorde van aansluiting bij de dit initiatief:)

Hebben al toegezegd voor 2016:

Belgische Vereniging van Parkieten-,en Papegaaienliefhebbers vzw (BVP)

Deze vereniging nam het initiatief voor deze dag. Ze richt zich tot alle liefhebbers van parkieten en papegaaien, zowel kwekers als liefhebbers van huiskamervogels. De zorg voor het soortbehoud in de natuur en in de avicultuur is een van de doelstellingen. Het maandblad Parkieten-revue verschijnt 12x per jaar  en er zijn maandelijke info-bijeenkomsten in 4 Vlaamse provincies. .

Limburgse Parkieten Club (LPC)

De regelmatige vogelbeurzen in Houthalen zijn een organisatie van de LPC. Zoals de naam al doet vermoeden, worden de meeste activiteiten georganiseerd in de groene provincie Limburg. De leden worden op de hoogte gehouden door een maandelijkse nieuwsbrief.

Association Belge des Amateurs des Perruches et  Perroquets (ABAP)

De vereniging ABAP is actief in België, Luxemburg en Frankrijk en richt zich tot de Franstalige liefhebbers van kromsnavels. ABAP is ontstaan uit BVP, maar is ondertussen  uitgegroeid tot een zelfstandige vzw. Met het maandblad Revue des Psittacidés en enkele beurzen bereiken ze de houders en kwekers van parkieten en papegaaien van onder de taalgrens....

Nallys papegaaienopvang

In het erkend papegaaienasiel in Oedelem worden kromsnavels opgevangen in een serrecomplex dat met de hulp van vele vrijwilligers werd omgebouwd tot een papegaaienopvang. Vele vogels vinden er een definitieve stek, andere vogels worden na selectie herplaatst. De opvang is in het weekend open voor het publiek, voor de openingsuren consulteer de website!

Belgische Vereniging Agaporniden vzw  (BVA)

Deze vereniging richt zich tot alle liefhebbers van agaporniden. Met een tweemaandelijks tijdschrift en hun jaarlijkse organisatie van de Masters in Aalst weten ze de Belgische en menig Europees liefhebber te bekoren. En misschien was je al eens op een agaporniden-verkoopsdag of op de Agapornidendag?

World Parrot Trust Benelux

Deze organisatie is de pleitbezorger van alle kromsnavels in de vrije natuur. Heel veel soorten worden met uitsterven bedreigd. Zonder de nodige bescherming zou de diversiteit aan parkieten en papegaaien snel dalen. WPT geeft deze bedreigde soorten een stem en een kans.Belgische Vereniging voor Lori en Loriculus (BVLL)

Met zetel te Schaffen-Diest is deze loriclub de oudste van het land. Jaarlijks vindt er een lorishow plaats en is er een tijdschrift dat volledig aan deze kleurrijke vogelsoort is gewijd.


 

Unieke Samenwerking...

Voor deze dag kwam een unieke samenwerking tot stand met tal van verenigingen en andere actoren die zich op één of andere manier inzetten voor de kweek met, het houden van en het behoud van de parkieten en papegaaien.